De wereldwijde wolfabriek voor jouw favoriete garens

Kerstmis komt eraan. Tijd voor die laatste ‘final wol touch’!

Nog twee weken en het is weer Kerstmis. Dit jaar geen zin in de typische kerstversiering? Wil je uitpakken bij familie en vrienden met originele kerstdecoraties? We speurden het wereldwijde web af en verzamelden de leukste ideetjes en tips!

 1. Steek je kerstboom in een origineel jasje met wollen kerstballen! Je kunt een gratis patroon vinden voor een leuke kerstbal (zie foto) op deze website. fp-knit-candycane_ornamentJe kunt enkele kerstballen maken met Baby Summer Green, Ecru en Tomato red (van elke kleur 1 bolletje). Je kunt ook met andere kleurtjes aan de slag gaan natuurlijk. Je kerstboom gaat er sowieso leuk uit zien met zelfgemaakte kerstversieringen.  Andere leuke wolsoorten om in je boom te hangen: Bolivia Worsted, Artic Merino (geef die extra touch met de subtiele glitter in dit garen), Baby PomPom, Pure Alpaca, Rose Alpaca, Wool Worsted 50Restjes van wol zijn natuurlijk ook heel bruikbaar voor projectjes als deze. Gooi je overschotjes wol dus nooit weg. Je weet nooit of ze nog van pas kunnen komen!

2. Er zijn ook nog andere ornamenten die je in je boom kunt hangen. Een leuke zijn ‘pomponnetjes‘. Helemaal niet moeilijk om te maken maar het geeft je kerstboom wel een extra uitstraling die je bij anderen niet tegenkomt. Er zijn verschillende manieren om een pompom te maken. Wij hebben er zelf een vrij eenvoudige gevonden en dat delen we natuurlijk graag met jullie. Je kunt het patroon gratis downloaden op onze website, klik hier. Restjes wol zijn ideaal voor pomponnetjes! (Tip: gooi nooit je restjes wol weg. Je kunt er altijd wel iets leuk mee doen!)

 3. Versier je kersttafel extra origineel met een placemat in kerstthema. Lekker kitsch! De kinderen en kerstliefhebbers zullen het geweldig vinden. Je vindt een gratis patroon via deze link. Bolivia Worsted is een goede wolsoort hiervoor of Bamboo Natural!

4. Maak het extra kerstgezellig en brei theejasjes. Via deze link kun je een tof kerstpatroon vinden om je mokken te versieren. Het zal je thee ook extra warm houden. Zien jullie het al? Cosy met de familie aan de open haard, iedereen zijn originele mok in de hand. Je kunt eender welke wol kiezen om dit te maken, dus zoek vooral naar de juiste kleur en kijk ook uit dat de wol niet té dik is.

5. Maak een kerstplaid (of een plaid om je tijdens de kerstdagen warm te houden). Je kunt een plaid of deken breien door verschillende vierkante lappen te breien in bijvoorbeeld verschillende steken en deze lappen achteraf aan elkaar te naaien. Of je kunt een groot deken maken met een rondbreinaald. Je kunt allerlei verschillende kleuren gebruiken, verschillende wolsoorten, verschillende steken, … Laat je fantasie helemaal gaan! Op deze website staat er een gratis patroon voor een deken te breien. Een ideale houvast om te starten.

Nog op zoek naar ideeën? Het is altijd leuk om op Pinterest te zoeken naar toffe dingen. Zoek bijvoorbeeld op ‘Christmas knitting’ of ‘breien Kerstmis’. Op deze website vind je ook inspiratie. Er zijn nog zo veel toffe dingen om te doen! Ga ervoor!

0 reacties

Laat een antwoord achter

Style Switcher

Layout options
Background Examples (boxed-only)
Many more options included →