De wereldwijde wolfabriek voor jouw favoriete garens

Retteketet bernadette!

Welke wol kun je gebruiken voor een bernadette?

De bernadette, bijna twee jaar de populairste trui in de wondere breiwereld. Een grote, baggy trui die je op bijna elke outfit kan aandoen. Lekker cosy in de winter, maar even stijlvol in de zomer. Een trui voor alle seizoenen dus. Heb jij er al een of misschien wel meerdere? Of wil je er nog eentje maken voor dit jaar? Dan ben je hier aan het juiste adres!

In dit bericht vertel ik je over de leukste wolletjes om een bernadette te breien. Deze trui is echt heel gemakkelijk te breien dus of je weinig of veel ervaring hebt, niet twijfelen. Gewoon doen. Het patroon vind je trouwens hier

Katia

Ingenua – 78% Mohair, 13% Polyamide en 9% Merino

Ingenua is een fluffy, zachte wolsoort, en een heel toffe wol om mee te breien.

# draden samen 3 draden
priemen boord 7 of 8 mm
priemen trui 10, 12 of 15 mm
maat S-M 9 bollen
maat L-XL 12 bollen

Silk Mohair van Katia Concept – 70% Mohair Superkid, 30% Zijde

Een luxueus garen van de trendy Concept collectie van Katia. Een licht, zacht garen dat heel aangenaam aanvoelt. 

# draden samen 5 draden
priemen boord 7 of 8 mm
priemen trui 10, 12 of 15 mm
maat S-M 13 bollen
maat L-XL 15 bollen

Ingenua Tweed – 59% Mohair, 17% Katoen, 17% Polyamide, 7% Wol

Ingenua Tweed van Katia is een mix van heel luchtige vezels met haartjes en een tweed-aspect dat je bernadette een extra touch geeft.

# draden samen 3 draden
priemen boord 7 of 8 mm
priemen trui 10, 12 of 15 mm
maat S-M 12 bollen
maat L-XL 15 bollen

 

Rowan

Kidsilk Haze – 70% Mohair, 30% Zijde

# draden samen 5 draden
priemen boord 7 of 8 mm
priemen trui 10, 12 of 15 mm
maat S-M* 13 bollen
maat L-XL* 15 bollen

*Voor de korte versie kun je de S-M maken met 10 bollen en de L-XL met 13 bollen.

LANG yarns

Mohair Luxe – 77% Mohair, 23% Zijde

# draden samen 5 draden
priemen boord 7 of 8 mm
priemen trui 10, 12 of 15 mm
maat S-M* 13 bollen
maat L-XL* 15 bollen

Drops

Drops Kid Silk – dit wolletje is echt heel zacht. Bestaande uit 75% mohair en 25% zijde kan dat ook niet anders. Dit is echt een luxegaren en je kunt er zeker van zijn dat je trui zijn kwaliteit lang behoudt (mits goede zorgen, natuurlijk). Van deze wol hebben we ook een DIY-pakket beschikbaar in de webshop. Het voordeel? De wolletjes zijn al opgedraaid want je breit met 5 draden tegelijk. Je hebt voor een S-M ongeveer 12,5 bolletjes nodig, voor een L-XL raden we 15 bolletjes aan.

Drops Brushed Alpaca Silk – een garen uit 77% alpaca en 23% zijde en natuurlijk ook heel zacht en fluffy. Deze wolsoort heeft een dikkere draad en je breit je trui best met drie daden tegelijk (met priemen 10 mm en of 12 mm). Voor een S-M zijn 12 bolletjes (soms zelf minder) wel voldoende en voor een L-XL kom je met 15 bolletjes toe.

Drops Air – deze wolsoort is minder fluffy, maar wel ultrazacht. Een combinatie van 70% alpaca, 23% polyamide, 7% Wol zorgt daarvoor. Je trui voelt heel aangenaam en licht aan, echt een fijn gevoel. Je kunt met één draad en priemen 8 mm of 10 mm breien of met twee draden en priemen 12 mm of 15 mm gebruiken, dat is naargelang hoe dik je je bernadette wenst. Je komt met 6 à 8 bolletjes toe voor een S-M en 10 à 12 voor een L-XL.

Drops Melody – als je echt een fluffy bernadette wilt, dan moet je Drops Melody kiezen. Dit wolletje bestaat uit 71% alpaca, 25% wol en 4% polyamide. Brei je trui best met twee draden met 10, 12 of 15 mm en bestel voor een S-M ongeveer 6/8 bollen en voor een L-XL 10/12 bollen.

 

Een extra touch toevoegen aan je trui? Dat kan met een zilver- of gouddraadje. Je kunt een rolletje Drops Glitter kopen, daar kom je zeker meer toe voor een hele trui (er zit wel 700 m op een rolletje!)

! Let op: iedereen breit op een andere manier dus het aantal bollen dat we hier suggereren is een richtlijn. Hoeveel je er effectief nodig hebt, is afhankelijk van je breistijl en de vastheid, welke priemen je kiest (als je voor grote gaten gaat in je bernadette dan heb je minder wol nodig, voor kleinere gaten meer wol natuurlijk) en hoe lang of hoe kort je je trui wilt. We willen je er dan ook  attent op maken dat je beter te veel bestelt, je kunt ongebruikte bollen immers terug geven of ruilen! Zo ben je zeker dat je wol van eenzelfde bad hebt, want dat kunnen wij niet garanderen als je twee of meer aparte bestellingen doet van dezelfde wolsoort.

0 reacties

Laat een antwoord achter

Style Switcher

Layout options
Background Examples (boxed-only)
Many more options included →