De wereldwijde wolfabriek voor jouw favoriete garens

Moederdag

8 mei 2016   Moederdag

mothersday_someecardVerwen je moeder dit jaar eens op een originele manier! Zij heeft er tenslotte voor gezorgd (én niet zonder moeite) dat jij op deze wereld bent. Dat verdient toch wel wat extra moeite? Het is natuurlijk niet altijd even gemakkelijk om jaar na jaar een originele verrassing te bedenken. Daarom denken wij met je mee en geven we wat inspiratie. Vind je hier toch niet wat je zoekt? Pinterest is altijd een redder in nood! We hebben ook een pinterest-bord gemaakt met extra ideeën. Neem zeker eens een kijkje!

breiwonder mama

Is je liefste mama een echt breiwonder en doet ze niets liever dan prachtige creaties te toveren met haar priemen? Dan is een cadeaubon van Wolly Wonka misschien wel hét perfecte geschenk voor jouw mama? Ze kan dan zelf kiezen met welke wolletjes ze aan slag gaat. Houdt je mama niet zo van wol shoppen via een webshop? Geen nood, ze mag met haar cadeaubon ook altijd langskomen bij ons en dan kan ze alle bolletjes zien en voelen. Dit is wel op afspraak, maar echt geen enkel probleem.

Vind je een cadeaubon iets te onpersoonlijk? Dat kan! Bestel dan gewoon enkele bolletjes wol die jij heel erg mooi vindt (misschien kan ze er zelfs iets voor jou mee breien… win-win-situatie, toch?) en geef haar die cadeau. Vindt ze wolsoort maar niets? Ruilen of terugbrengen mag altijd (zolang de bolletjes nog niet gebruikt zijn).

Als jouw mama niets liever doet dan breien, dan zal ze ongetwijfeld in de wolken zijn met een nieuwe lading wol waar ze uren of dagen plezier aan zal beleven.

gebreid met royal baby alpaca

aan de slag

Ga lekker zelf aan de slag en verras haar met een pièce unique. Brei haar een cosy Bernadette voor de komende lente of een Lucy die haar tijdens de zomerse avonden verwarmt. Maar ook een handgemaakte sjaal of muts (of een setje) kan een moederhart verwarmen? Er zijn zo veel toffe dingen die je kunt breien of haken. Via deze link vind je misschien wel inspiratie. Je vindt ook allerlei patronen in onze webshop trouwens of je kunt een kijkje nemen bij de patronen van DROPS.

Als je er op tijd aan begint – lees: nu – dan geraakt je project zeker af voor moederdag. Als je bedenkt dat je mama vroeger al blij was met een geknutseld (niet zo nuttig) kunstwerkje dan kun je wel bedenken hoe gelukkig ze zal zijn met een zelfgemaakt kledingstuk. Dus: succes gegarandeerd!

Ga ervoor!

weg met koude voeten

Geen koude voeten meer! Brei je mama een paar pantoffels. Het patroon vind je op de website van DROPS. Klik hier en je wordt er meteen naartoe geleid. We breiden deze pantoffeltjes zelf ook al en ze zijn niet heel moeilijk om te breien en heerlijk om aan je voeten te hebben. Echt warm en comfy! Elke mama kan dit wel gebruiken?

Tip: je kunt in hobbywinkels een antislip busje vinden waarmee je stippen (of andere vormen) kunt spuiten op je pantoffels. Handig of niet?

lekker warme pantoffels

psst vergeet je schoonmoeder niet

Ze is dan niet je echte moeder, maar het kan zeker geen kwaad om ook je schoonmoeder in de bloemetjes te zetten. Extra punten scoren, is altijd mooi meegenomen. Ze zal het zeker waarderen!

312a169ecd7bf6a0c21bf40edbdaa9b6

leuke ideeën van DROPS

Er zijn wel honderden patronen te vinden via de website van DROPS. Het leek ons daarom gemakkelijk als we er al enkele toffe dingen uitkiezen die je voor je mama (of schoonmama) zou kunnen maken.

Klik op de titel en dan kom je terecht op de pagina met het patroon.

 

winter shore – een muts en ronde sjaal voor volgende winterwinter_shore

 • gebreid met Eskimo
 • 2 à 6 bolletjes

summer melody – een aangename trui voor lente en zomer

 • gebreid met Melody
 • 3 à 5 bolletjes

outlandoutland – gevilte tas met franjes

 • gebreid met Eskimo
 • 8 bolletjes

saltwater – lichte vest, ideaal voor op vakantie

sailing – een leuke trui voor de lente

 • gebreid met Alpaca en Kid-Silk
 • 6 à 8 bolletjes DROPS Alpaca
 • 8 à 11 bolletjes DROPS Kid-Silk

dunedune – een fijne zomerse trui

sigrid jacket – de trui voor elk seizoen

 • gebreid met Air
 • 8 à 12 bolletjes

spring baskets – gehaakte manden

 • gehaakt met Eskimo
 • 7 bolletjes

0 reacties

Laat een antwoord achter

Style Switcher

Layout options
Background Examples (boxed-only)
Many more options included →